Upseller julkaisi ensimmäisenä suomea ymmärtävän ääniohjauksen myynti-chattiin ja AI chatboteille

Ääniohjauksesta puhutaan paljon, joten ryhdyimme tekoihin. Julkaisimme ensimmäisenä suomea puhuvan ääniohjauksen kaikkiin Upsellerin tekemiin botteihin ja chatteihin. Ratkaisu pohjautuu kehittyneeseen teknologiaan. Ääniohjaus toimii chatissä ja boteissa useimmilla kielillä, myös suomeksi!

Gartner ennustaa, että 500 miljoonaa ihmistä tulee ostamaan tuotteita ja palveluita puhumalla Ai chatboteille. Puhetunnistus auttaa erityisesti mobiilikäyttöä, jolloin käyttäjän ei enää tarvitse näppäillä kirjoittaakseen viestiä, vaan voi puhua botille tai ihmisen operoimalle chatille pitämällä pohjassa mikrofoni-nappia ja puhumalla. Puhetunnistus muuttaa puheen tekstiksi ja samalla käyttämämme oikeinkirjoitustyökalu korjaa sanat vertaamalla niitä kontekstiin.

Tähän asti suomen kieli on ollut haaste, koska pieni ja kieliopiltaan vaikea kieli on ollut sivuroolissa, kun puheohjausta on kehitetty. Olemme testailleet eri ratkaisuja ja nyt taso alkaa olla riittävän hyvä, että asiointi oikeasti onnistuu virheettä. Pilotoimme nyt ääniohjausta käyttäen Googlen teknologiaa, siis samaa mitä useimmat maailman ihmiset käyttävät puhuessaan googlelle hakiessaan tietoja tai vaikkapa autossa osoitetta. Koska google hakukoneen ja googlen speech to text -ominaisuuden käyttö on yleistynyt rajusti, ei ole sattumaa että sen toiminta on parantunut nopeasti. Pilotti toimii tällä hetkellä google chrome-selaimella jota käyttää 2/3 netin käyttäjästä.